Eestlaste toitumisharjumuste muutused aastatel 1991-2011
Järgnev uuring on koostatud selgitamaks välja muutuseid, mis on aset leidnud eestlaste toidulaual viimase 20 aasta jooksul. Uurimus koostatakse 12. Eesti Ajalooõpetajate Seltsi poolt korraldatava õpilaste ajalooalaste uurimustööde võistluse raames, mille põhiteemaks on "Kakskümmend aastat Eesti ajaloos (1991-2011)"

Antud võistluse eesmärgiks või pidada rahvuslike väärtuste mõtestamist, põlvkondade vaheliste sidemete ja järjepidevuse säilitamist. Vähem oluliseks eesmärgiks pole ka inimese kui tavade ja kultuurikandja roll Eesti ja Euroopa kontekstis.
Palun sisestage oma andmed:
Sugu
Vanus
Kus Te elate?
Haridustase
Amet
1. Kas viimase 20 aasta jooksul on tänu elutempo muutustega muutunud ka teie igapäevane menüü? (Nt. Kas te tarbite poes pakutavaid toite soojatoiduletist? Kiirtoitu?)
 
2. Kuidas on toidukauba kättesaadavus muutunud võrreldes 90.ndate aastate algusega?(Nt. Kas 20 aasta eest oli toidukaupa sama mugav hankida toidupoest, kui tänapäeval? Kas muutunud on ka kättesaadava toidu kogused? Kas 20 aasta eest tegelesite rohkem korilusega, või kasvatasite ise juur-või puuvilju?)
 
3. Kas viimase 20 aasat jooksul olete hakanud tihemini käima väljas söömas? (Nt. Et nautida kvaliteetset toitu ja teenindust või näiteks nädalalõppudel lõõgastumiseks?)
 
4. Palun nimetage põhitoiduained 20aastat tagasi oleval toidulaual ja nüüdsel toidulaual.
 
5. Kas usute, et viimase 20.aasta jooksul on Eesti rahva menüü muutunud tervislikumaks?(Nt. Kuna meedias pööratakse tervislikule toitumisele palju rõhku.) Millest võib see olla tingitud?(Tänu ajakirjanduses kajastavatele teemadele tõuseb ka rahva teadlikkus?)
 
6. Kas viimase 20aasta jooksul on muutunud ka teie tavad tähtpäevade tähistamisel?(Nt. Jõululaud rikkalikumaks, või on jäänud samaks. Mida tavaliselt jõululaual pakutakse?)
 
7. Mida järgnevast nimistust usute olevat eestlaste rahvustoitudeks läbi aegade: (mitu võimalikku vastust)
Rukkileib
Hapukapsas
Hapukapsasupp
Hernesupp
Mulgikapsad
Kartul
Sea-ja vasikalihast ja-jalgadest keedetud sült
Tallinna kilu
Karbonaad
Soolasilk
Praetud räim
• (Metsaseened) ehk marineeritud riisikad või soolariisikatest hapukoore ja sibulaga salat
Rosolje
Kartulisalat
Muu