Küsitlus "Taksoäpindus - probleem ja lahendus"
Taksoapinduse arutelud on juba aastaid olnud pinnuks silmas. Saame aru, et äpid koorivad tegeliku töötegija raha, mille nood võiksid hoopis riigikassasse maksta, et riik oleks tugevam ja areneks kodanike heaks.

Paljud tänased vedajad ei saa riigile üldse makse maksta, kuna äpp võtab oma osa, kindlustus teise osa ja elada on ju ka tarvis, lisaks auto hooldus ja remont.

Samuti on sõitjail (tellijail) turvalisem liigelda uute ja tehniliselt korras autodega. Äpp ei pea midagi töötegijailt võtma peale riigimaksude. Ülejäänu jääks töötegijaile kasutamiseks vastavalt vajadustele: hoida auto korras, teenida leib lauale ja lubada endale ka vähemalt kuuajalise puhkuse aastas. Samuti ei pea siis vedajad tegema 16 tunniseid tööpäevi vaid saaksid hakkama 8 tunnistega.

Lahendus võiks olla selline:

RIIK toob turule maksumaksja raha eest loodud äpi. Töötegijad saavad kogu raha endale ja enne seda riik kasseerib maksud. See on vedajale mugav, riigimaksud makstud ning raha jääb üle palga ning vajalike ettevõtlusega seotud kulude tarbeks.

Samuti võivad teenuse hinnad jääda siis sõidutellijaile selliseks nagu need hetkel on, kuigi meie arvame, et ka need võiksid olla pisut kõrgemad või siis lasta vedajail ise hinnad määrata ning turg loksutab need paika.

Muid äppe, mis kasumit eraettevõtlusesse teenida tahavad, ei peaks siis enam üldse olema, kuna ilmselt keegi neid ei kasutaks. Samas kui kasutajaid jagub ka sinna, siis las toimetavad aga enda isikliku, mitte riigi (maksumaksja) raha eest.

Kas oled poolt, et riik peaks looma ise taksoäpi kodanikele kasutamiseks, teenimata sellelt mitte midagi muud, kui tavalised riigimaksud, mida ettevõtjad tasuma peavad.

Kas Sind kõnetas? Jäta siis palun oma vastus kohe ja jaga seda ka teistega.